Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

fredag 6. mai 2016

Propellaktivitet også i København

Propellen Kristofer Grønskags stykke Kinder K bli nå utgangspunkt for en etisk debatt i Danmark. Holland House har satt sammen tre markante personer i stævne med hver deres faglige bakgrunn til en debatt om genetisk utvelgelse.
Panelet består av forfatter og dikter Caspar Eric, lege og tidligere medlem av etisk råd Lotte Hvas og jordmor/forfatter Lene Skou Jensen

Debatten foregår 23.mai
kl. 18.45 – 19.30 før forestillingen Kinder K blir vist.


Fra Arrangementets facebookside: 

Lidt om paneldeltagerne:
Caspar Eric er forfatter og lider af cerebral parese, og i hans anmelderroste digtsamling NIKE, forholder han sig til, hvordan det er at være handikappet i, hvad kan kalder et normaltfikseret samfund

Lotte Hvas er speciallæge i almen medicin, dr, med., forskningskonsulent ved Forskningsenheden for Almen Praksis, Center for Sundhed og Samfund, Københavns Universitet samt medlem af etisk råd 2008-2013.
Lotte Hvas har skrevet flere kronikker om fosterdiagnostik, læs mere på flg links:
https://www.information.dk/debat/2011/07/stop-akademiske-skytte-gravskrig-fosterdiagnostik
http://lottehvas.dk/wp-content/uploads/2015/06/Fremtidens-fosterdiagnostik-UFL.pdf

Lene Skou Jensen er jordemoder på Rigshospitalet, ID psykoterapeut samt forfatter til flere bøger om graviditet. Lene Skou Jensen er en ofte anvendt deltager i debatter omhandlende bl.a. graviditet, den nybagte mors forhold til sit barn, fosterdiagnostik m.m.

Paneldebatten styres af ordstyrer Maj-Britt Mathiesen, der arbejder som kurator, producent, skuespiller og formand for Kunstfondens legatudvalg for scenekunst.

KINDER K er støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for scenekunst, Oticon Fonden, Bikubenfonden, Københavns Kommunes Scenekunstudvalg, Beckett-Fonden, Dramatikerforbundet, L. Zeuthens Mindelegat, Den Norske Ambassade i København.

Ingen kommentarer: