Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

mandag 1. mars 2010

Tilskudd fra Norsk Kulturråd og Trondheim kommune

Trondheim kommune bevilger 40 000,- kroner til Propellens forprosjekt for festival/scenekunstmønstring i 2011. Dermer er vi enda et skritt nærmere realisering.

Propellen har tidligere fått kr 300.000 til ni verksteder for utvikling av nye scenetekster. Dramatikerene bak disse tekstene er Frode Sander Øien og Nina Fjelnseth med Trondheim Teaterlaboratorium, Ellisiv Lindkvist med teksten Heltinnesinne, Helle Levang Moum med forestillingen Toast, Kristofer Grønskag med Være i fred, Tale Næss med Her.Nå.Siden, Arild Vange med Kulturbryggeri, Eirik Fauske med Gullaldurir og Inga E. Næss med Snø. Arbeidet leder fram mot en ny festival i 2010-2011 med visninger i både Nord og Sør-Trøndelag.
Første verksted, Toast, gikk av stabelen på DanceIt i Trondheim uke 47. Verkstedet Snø med Inga E. Næss' tekst gikk av stabelen i Kunstkolen på Rotvold sine lokaler 4.-8. januar 2010. Verkstedet var ledet av regissør og dramaturg Nora Evensen.

Ingen kommentarer: