Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

torsdag 3. januar 2013

Propellen Teater starter året med bilder fra høstens teaterpolitiske begivenhet

I oktober i år arrangerte Propellen Teater i samarbeid med Teater Tanken et teaterpolitisk seminae med tittelen "muligheter i norsk teater"? Seminaret gikk av stabelen på Kunstakademier i Trondheim. Det trakk fulle hus og vekket mange nye tanker. I panelet satt teatersjef Per Ananiassen fra Teaterhuset Avantgarden, Pia Maria Roll fra Teater Tanken, teatersjef Kristian Seltun fra Trøndelag Teater, teatersjef Erik Ulfsby fra det Norske Teater og teaterviter Ellen Foyn Brun fra NTNU. Eivind Haugland fra Propellen Teater medierte samtalen.

Ingen kommentarer: