Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

fredag 1. februar 2013

Kjære alle propeller og propellenvenner!


Under overskriften Er dette scenekunst for barn og unge? har vi i Propellen Teaters arbeidsutvalg gleden av å invitere til fagsamling i våre lokaler i paviljongen på Bispehaugen skole neste fredag, 8. februar kl. 19.00. Vi får besøk av Lisa Marie Nagel fra SceSam, Shanti Brahmachari fra TekstLab og Kristine Rui Slettebakken fra Oslo Internasjonale Teater som innleder rundt aktuelle strategier og problemstillinger i deres arbeid for barn og unge. I tillegg vil vi i Arbeidsutvalget orientere litt mer om planene for Propellen Teater fremover. Etterpå blir det tid til upretensiøs samtale og diskusjon, der vi utveksler erfaringer og metoder.

Vi håper så mange som mulig har lyst og mulighet til å komme og høre hva våre samarbeidspartnere driver med for tiden, om ikke annet for å få en kveld i hyggelig lag sammen med dyktige kolleger. Dette er også en gyllen anledning til å oppdatere hverandre på aktuelle prosjekter og planer, og ikke minst ta våre nye prøvelokaler (som er tilgjengelig for alle propeller) i nærmere øyesyn! 

Det vil ellers bli lett servering og noe godt i glasset!

Fagsamlingen etterfølges av fem sceniske verksted påfølgende lørdag og søndag, som arrangeres i samarbeid med Norsk Skuespillersenter. De som har fått innvilget verksted i denne omgang er Konstellasjonen, Kari Hansen, Trond Arntzen, Lene Helland Rønningen og Eivind Haugland, og verkstedene oppsummeres i en felles samling på Bispehaugen søndag 10. februar kl. 18.00. De som er interessert i å høre litt mer om hva som har blitt undersøkt på verkstedene og kanskje få noen smakebiter, er hjertelig velkommen da!  

Klikk her for kart til Bispehaugen skole. 

Vi sees!

Ingen kommentarer: