Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

torsdag 18. juni 2015

Propell Thea Borring Lande på Fortellerfestivalen

I 2008 startet Thea Borring Lande på en reise som skulle vare i flere år. Hun reiste for å finne ut mer om historien til sin tohundre år gamle fiolin. I Wroclaw, Polen lette hun etter den forrige som spilte på fiolinen. Han forsvant sporløst i 1943. Reisene til Wroclaw førte Thea i neste omgang til Tyskland og Markneukirchen, en bitteliten landsby i ingenmannsland på grensa til Tsjekkia for å finne ut hvem fiolinmakeren var.
theas fiolin
Gjenlyd er bygget opp rundt denne reisen, og er en personlig fortelling om hva man gjør når man plutselig mister sin stemme, når man ikke lenger klarer å spille. Forestillingen omhandler perfeksjonisme, men forsøker ikke selv å være perfekt. Den er skjør, men upretensiøs; melankolsk, men leken; oppriktig, men med et skjevt blikk på seg selv.

Ingen kommentarer: