Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

mandag 7. november 2016

Krigsfortellinger (OBS noen endringer)

Krigsfortellinger spilles i forbindelse med vårt scenekunstprogram 13.-19.november

Forestillingen arrangeres av Midt-Norsk Fortellerforum

Sted: Verkstedhallen
Pris: 100,-
Informasjon/ reserveringer: hannekong@gmail.com

OM forestillingen:

Iran 1980. Det iranske samfunnet er i oppløsning etter en opprivende revolusjon. På en gudsforlatt radarstasjon speider en ung mann ut mot den irakiske grensen. Cobra-helikoptrene fyller horisonten. Krigen har begynt.

Snart er Amir Mirzai i sentrum for begivenheter som skal prege en hel verden, som en rebelsk spillebrikke i en av det forrige århundrets lengste og mest brutale kriger, krigen mellom Iran og Irak.

Krigsfortellinger er en usminket historie om krigens mange ansikter og den actionfylte og gripende historien til Amir Mirzai, en idealistisk ung mann som drømmer om et klasseløst og rettferdig Iran, og derfor blir med i den revolusjonære bevegelsen. I løpet av krigens første år deltok Amir i flere av de avgjørende slagene, som geriljasoldat og som sambandskoordinator i flyvåpenet. Han opplevde grusomheter, sjokk, tortur og galskap, men også absurditeter, vennskap, kjærlighet og øyeblikk av beksvart humor.

Som krigen raser og presteskapet befester makten sin i Iran, faller Amirs drømmer sammen, og vi følger Amirs sviktende tro på ismer, mennesket og seg selv helt fram til flukten fra fedrelandet.

Krigsfortellinger skaper nye og uventede forestillinger om en konflikt vi tror vi kjenner, samtidig som den på et mer generelt plan tar for seg krigens sanne vesen. Alle hører og leser vi om krig hver dag, men sjelden har vi anledning til å komme så tett på fortellinger fortalt av den som selv opplevde dem. Torgrim Mellum Stene er medforteller i forestillingen, og bidrar som et norsk vindu inn i denne komplekse og sammensatte historien.

Støttet av: Spenn.no, Norsk kulturråd, FFUK og Fritt Ord.


Ingen kommentarer: