Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

søndag 14. september 2008

vellykket seminar om scenisk handling


Den 13. september ble det avholdt et et seminar i det Åpne Teaters lokaler. Iniativtakere var dramaturg ved Nasjonalteateret Hege Randi Tørresen og dramaturg ved det Åpne Teater Ragnhild Mærli og seminaret var det tredje i rekken.
Tema var:
Hva er en scenisk handling?
Hva betyr det for skuespillere?
For regissører? Dramatikere?

De to første seminarene ble arrangert av Propellen den 5. og 6, juni i år, henholdsvis på Tinved Kulturhage på Verdal og Stillverk 1 i Trondheim. Alle seminarene skal peke fram mot Propellens festival i 2010 som skal han handling som sitt fokuspunkt.

Regissøren Jon Tombre og skuespilleren Sigmund Sæverud, begge med erfaring fra nyskrevne scenetekster innledet sammen med regissøren og skuespilleren Kyrre Haugen Bakke.
Dramatiker og propell Jesper Halle serverer en liten korttekst og lyriker og propellen Arild Vange snakker om lyrisk drama og språket som hendelse.
15.00 arrangeresen lesning av Elin Tinholts nye barnestykke: Skyggene og Alva.


Seminarene peker fra den neste propellenfestivalen som er etter planen er lagt til 2010.
Mer informasjon fra seminareret vil etterhvert legges ut på Propellen Teaters hjemmeside: http://www.propellteater.no/.

Ingen kommentarer: