Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

onsdag 10. september 2008

Propell får scenetekstutviklingsstøtte fra Norsk KulturrådPropell Eirik Fauske fikk i desember tilslag på sin verkstedssøknad for scenetekstutvikling for Norsk Kulturråd.
Han vil i vår gjennomføre et verksted i Oslo og Propellen håper å kunne ha en visning på Teaterhuset Avant Gardens Symposium i etterkant av workshopen i Trondheim.

Dette skriver Teaterhuset Avant Garden om Symposium på sine hjemmesider:
Symposium er et månedlig arrangement som foregår den første tirsdag hver måned på Teaterhuset Avant Garden. Konseptet ble startet høsten 2008, men med bare fire avholdte arrangement kan man trygt si at Symposium fortsatt er i etableringsfasen. Symposium skal være et tilbud til byens kunstnere og kunstinteresserte.
På Symposium kan man møtes for å se kunst av performativ karakter, som er under utvikling, og forhåpentligvis la seg inspirere og motivere til å lage noe selv.Denne våren skal Teaterhuset Avant Garden presentere fire Symposium der nyskapende kunst står på programmet. Her er det – om ikke akkurat åpen scene – så iallefall en scene med døra på gløtt; og alle som sitter med ideer inviteres til å bruke Symposium som testscene.
På Symposium kan du altså aldri være helt sikker på hva du vil få servert – det eneste du kan være sikker på er at det vil være noe du aldri har sett før. Etter visningene er det bar med rimelige priser.En deltakelse på Symposium kan være en effektiv måte å teste om konseptet egner seg for scenen, og det kan også være en fin måte å komme i kontakt med andre som jobber i det frie scenekunstfeltet.

Ingen kommentarer: