Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

tirsdag 2. desember 2008

Dora Devised klar for premiere

Den 2. mars var det premiere på Dora Devised.Propell Marte Huke var en del av teamet som med utgansgpunkt i dokumenter fra riksarkivet arbeidet og improviserte fram en forestilling for ungdom.
Regi var ved Erik Schøyen.
Dette skriver kulturrådet om prosjektet på sine hjemmesider:
Arkiv er vanligvis ikke forbundet med kreativitet og kunst. Men nå skal innhold fra Statsarkivet i Trondheim bli teater. Skoleelever og teaterfolk skal gå sammen og lage teaterforestilling med temaet det usagte. (30.10.08)I anledning Kulturminnevernåret 2009 prøver Statsarkivet i Trondheim ut nye metoder for å engasjere ungdom i fortidens usagte og ufortalte historier.
En mottaksklasse på ungdomstrinnet i Trondheim skal inviteres til å se på det historiske arkivmaterialet i ubåtbunkeren Dora. I samarbeid med teaterpedagog Lene Helland Rønningen, instruktør Erik Schøyen og dramatiker Marte Huke skal elevene ta i bruk arkivmaterialet til å utvikle en teaterforestilling med temaet det usagte. Tanken er å bringe fram de mange historiene om mennesker som har levd utenfor eller på siden av samfunnet, historier som ligger gjemt i våre arkiver.


Marte Huke var en av arrangørene bak litteraturfestivalen ÆÅ i mai 2009.

Ingen kommentarer: