Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

onsdag 17. desember 2008

Propellenproduksjon klar for Vinterlysfestivalen

Propell Ellisiv Lindkvists tekst Du tror det er slik, men egentlig er det slik ble i 2007 satt opp på Propellen Monologfestival. Forestillingen var resultatet av et samarbeid mellom Propellen og skuespillerutdannelsen ved Høyskolen i Nord Trøndelag og høstet lovord i avisene.
Tre av avgangselevene spilte rollene og regi var ved Jean Marie Lejude.
Sommeren 2008 ble forestillingen vist på Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival, og nå er den etter all sansynlighet klar for visning på Vinterlysfestivalen 2009.

Den 8. juni 2008 var det gjensyn med Ellisiv Lindkvists stykke "Du tror det er slik, men egentlig er det slik."
Så ble forestillingen vist på forestillingen på Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival sammen med Jesper Halles stykke "Venset".
Begge forestillingene var resultater av et samarbeid mellom Propellen Teater og skuespillerutdanninga ved Høyskolen i Nord Trøndelag.
Etter premieren under Propellen Monoligfestival 2007 skrev Adresseavisen: Ellisiv Lindkvists monolog plasserer seg i et Norge anno 2007, et land hvor vi har alt, men likevel ikke opplever fullkommen lykke... Lindkvists tekst har én stemme, som på scenen gestaltes av Siri Scnell Horrigmo, Thea Borring Lande og Ingvild Johanne Meland. Scenebildet er enkelt og strippet, med få, men velvalgte rekvisitter. Presist og energisk spill geleider oss gjennom en personlig, vond, morsom og nærmest kåserende tekst. Her er både skjelvende nærhet og intelligent distanse.
"Venset" mottok også rosende ord. Her medvirket hele 10 elever fra skolen. Regi var ved Ørjan Hattrem.

Andre Propellenforestillinger som fortsatt spilles og som er aktuelle denne sommeren er "Smeden" av Inga E. Næss som skal spilles on sight, på kirkebakken på Vega den 12. juli. Regi er ved Nora Evensen og smeden, han Amund i Marken spilles av Trond Peter Stamsø Munch.

Ingen kommentarer: