Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

søndag 27. september 2009

Arild Vange på TAGS symposium, og Propellen Teater som en mulighetsfest

Den 6. oktober inviterer Teaterhuset Avant Garden igjen på sitt Symposium som er et møte med ny, fersk scenekunst.
Denne gangen gir dette publikum anledning til å møte Arild Vange og hans syn på hva en scenetekst kan være og hans arbeid med det innenfor Propellen Teater. Han kaller dette en "mulighets fest", for som han skriver : Jeg skriver mine tekster her og nå og har hverken definisjons - eller plasseringsbehov i forhold til tradisjon.
Arild Vange er til daglig gjendikter og lyriker, og har gjendiktet poeter som Georg Trakl og Peter Waterhouse.
Bildet er fra forestillingen Do re mi Trondheim, laget for Propellen Monologfestival 2007. Forestillingen ble improvisert fram i et samarbeid mellom instruktør og overheadscenografi Kristin Eriksen Bjørn, sang Ingrid Lode og tekst Arild Vange.

Går alt etter planen vil vi også få se et eksempel på Vanges tanker overført i scenisk praksis.

Ingen kommentarer: