Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

lørdag 5. september 2009

Flyvedyktig teater på Stillverk 1 og propellforestilling under Samtidsfestivalen 2009

Den 27.-29. september ble forestillingen "Du tror der er slik, men egentlig er det slik" av propell Ellisiv Lindkvist under Samtidsfestivalen i Oslo.

Da forestillingen hadde nypremiere under Vinterlysfestivalen i Mo i Rana høstet den terningkast seks i Rana Blad og headingen på kritikken var De fantastiske kvinnene. Nå håper vi i Propellen at forestillingen igjen kan vises i Trondheim.
Forestillingen hadde premiere under Propellen Monologfestival 2007 og ble den gang spilt en gang på Tinved Kulturhus på Verdal og en gang i Olavs Hallen i Trondheim. Vi håper denne særegne forestillingen vil leve videre og nå ut til et langt større publikum.

I disse dager er Teater Visuell og Anika Udos figurteaterforestillingen "Luft" ferdigspilt for denne gangen på Stillverk 1. To propeller er involvert i forestillingen. Tale Næss har skrevet diktene forestillingen kretser rundt. Frode Sander Øien er ansvarlig for musikken sammen med det tsjekkiske bandet DVA.
Frida H. Gullestad anmeldte lørdag 5. september forestillingen og oppsummerer forestillingen slik:
Ståltråd, tjekkisk skranglepop og luftig poesi. En drømmende og vennlig forestilling og en gutt av luft. Samarbeidet mellom Udo, Øien og Næss beskriver hun som svært vellykket og avslutter: Luft er en forestilling om å drømme og fantasere. Etter endt svev kjenner man seg lett og glad og med flere fine melodier og bilder innabords.
Den 21. november vil forestillingen bli å se på det Åpne Teater i Oslo klokken 13.00.

Ingen kommentarer: