Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

onsdag 25. november 2009

Propellenforestilling på Dramatikkens Hus 20. april

20. april vises Eirik Fauskes scenetekst for de aller minste "Under barnehagen". Dette er en urpremiere og vises klokken 12.00. Den 17. april viste Dramatikkens hus for tredje gang forestillingen Gullalðurir, tidligere vist på Teaterhuset Avant Garden i Trondheim. Dermed er en forestilling propellen har vært med på å produsert en del av markeringen av at dramatikken har fått sitt eget hus på Grønland i Oslo.
Mannen bak forestillinga er propell Eirik Fauske. Han har ansvaret både for teksten og for iscenesettinga. I mai skal denne forestillingen vises på Stiklestad som gjestespill på Nordtrøndelag Teater.
  Skuespillere er Tov Sletta, Jonas Delerud og Terese Vangstad.
  Dette skriver Fauske om forestillinga:
De siste 40 000 årene gikk bare så altfor fort. Hva var det egentlig som skjedde? Sceneteksten Gullalðurir gjenspeiler et slags kollektivt minne; den totale menneskehistorien komprimert ned til små naturmetaforer, genesisreferanser, ursuppeskildringer, kvasiislandsk og tvungne gjentagelse. Som om alle tider er samlet i dette sekund, og skinner gjennom i de mest dagligdagse situasjoner.

Ingen kommentarer: