Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

søndag 8. november 2009

Talentutviklingsmidler fra Norsk Kulturråd

Propellen har fått kr 300.000 til ni verksteder for utvikling av nye scenetekster. Dramatikerene bak disse tekstene er Frode Sander Øien og Nina Fjenseth med Trondheim Teaterlaboratorium, Ellisiv Lindkvist
med teksten Heltinnesinne, Helle Levang Moum med forestillingen Toast, Kristofer Grønskag med Memento Mori, Tale Næss med Her.Nå.Siden, Arild Vange med Kulturbryggeri, Eirik Fauske med Gullaldurir og Inga E. Næss med Snø. Arbeidet leder fram mot en ny festival i 2010-2011 med visninger i både Nord og Sør-Trøndelag.
I mai reiser Arild Vange til Trondheim kommunes leilighet i Berlin for å skrive teksten som skal være utgangspunkt for den improviserte forestillingen Kulturbryggeri. Med seg på prosjektet har han instruktør og dramaturg Kristin Eriksen Bjørn og musikere som Ingrid Lode og Michael Francis Duch.
  Bildet er fra Vanges siste sammarbeid med Bjørn. Prosjektet Doremi Trondheim, vist på Propellen Monologfestival i 2007.

Ingen kommentarer: