Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

søndag 5. desember 2010

Store bevilgning lokalt og sentralt til Propellens scenetekstmønstring 2011

Norsk Kulturråd går inn og støtter Propellen Teaters Scenetekstmønstring i 2011 med 648 000,- kroner. Den største bevilgningen noensinne i Propellens historie.
 Ved årets tildeling av kulturmidler, velger Sør-Trøndelag Fylkeskommune å tildele Propellen Teaters scenetekstmønstring 35 000,- kroner. Også Fond for Lyd og Bilde, Teaterets Venner og Fond for Utøvende har valgt å stille opp rundt arrangementet som gikk av stabelen 23. februar til 1. mars 2011 i Trondheim og på Verdal.

  Propellen Teater var ansvarlig for gjennomføringen av mønstringen, men samarbeide tett med blant annet skuespillerutdanningen ved Høyskolen i Nord-Trøndelag, Teaterhuset Avant Garden, Trøndelag Teater. Også Dramatikkens Hus, DansiT og Teater Visuell ved Stillverk 1 var involvert i mønstringen sammen med et lite, men ivrig korps med frivillige.
  På mønstringen vil presenterer 5 urpremierer og 3 verkstedvisninger samt nasjonale og internasjonale gjestespill, fagdag, seminarer og Johan Harstad og Line Mørkeby som gjestepropell. Arrangementene gikk av stabelen blant annet på Trøndelag Teater, Teaterhuset Avantgarden og på Verkstedhallen i Trondheim.
  Også Teatrets Venner har valgt å gå inn med 30 000,- i underskuddsgaranti for å være med på å sikre gjennomføringen av denne tredje, og største, scenetekstmønstringen i Propellens Regi. Også de to foregående mønstringene, i 2004 og 2007, var Teatrets Venner en viktig støttepartner for oss.
  Teatrets Venner er Trøndelag Teaters venneforening. De har gjentatte ganger vært med og støttet frie prosjekter i regionen. Teatrets Venner er Norges største venneforening for et instutusjonsteater. Vi er svært glade for at de vil gå sammen med oss for å synliggjøre og fremme produksjonen av ny norsk scenekunst og scenetekst i Midt Norge.

Ingen kommentarer: