Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

tirsdag 8. mars 2011

Høytflyvende dobbeltdebut for Kristofer Blindheim Grønskag og Kristofer Hivju på Propellens scenetekstmønstring

Vrir og vrenger - skriver Adresseavisens anmelder Frida Gullestad om debutant Kristofer Grønskag Blindheims stykke Aldri fred. Stykket hadde urpremiere under Propellens scenetekstmønstring fra Tekst - til Handling 2011. Anmelderen skriver: ... han gjør en svært lovende, tankesnurrende og lattervekkende debut. Også regissørdebutanten Kristofer Hivju og skuspillerene Tov Sletta, Trond Peter Stamsø Munch og Siri Schnell Juvik høster lovord. Sitat: Aldri fred er moderne absurdteater, en metafor for hva våre egne gode og dårlige personlighetstrekk kan gjøre med oss... Aldri fred er et glimrende eksempel på at festivalen nåer der den vil være - at den får nye tekster og skuespillere til å fly skyhøyt.
I vår skal propell Toril Solvang lede en lesning av Grønskags stykke på freelancefestivalen i Oslo.

Ingen kommentarer: