Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

tirsdag 1. mars 2011

en mønstring av nasjonal betydning

Propellen scenetekstmønstring har vokst seg til å bli en mønstring med nasjonal betydning, skriver Amund Grimstad i sin oppsummering i Klassekampen mandag 28. februar. Han trekker særlig fram Toril Solvangs forestilling I much prefer to see you with the eyes. Se denne linken: http://amund.info/2011/02/i-much-prefer-being-able-to-see-the-eyes/.
 
  Også Adresseavisens anmelder oppsummerer mønstringen som vellykket.
Hun trekker spesielt fram Eirik Fauskes Gullaldurir, Toril Solvangs I much prefer being able to see the eyes, og Kristofer Blindheim Grønskags Aldri fred. Mønstringen evner å realisere gode forestillinger og gi plass til nye og unge stemmer i norsk dramatikk. Den klarer også å nå målsetningen sin med å samle det trønderske teatermiljøet på tvers av instutusjoner, fagområder og genre. Og ikke minst er den blitt et treffsted for teaterfolk. Et sosialt forum for gode diskusjoner og samtaler.
  Mønstringen hadde godt besøk jevnt over. Lørdag kveld var det utsolgte hus, og på fagdagen søndag var det ikke et sete ledig på Teaterhuset Avantgarden.

Ingen kommentarer: