Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

fredag 30. september 2011

Propellenforestillingen "Snø" gjester internasjonal teaterfestival

Tindved kulturhage kl. 19.00
Kr 150,- Kjøp billett her
Regi, scenografi og visualisering av tekst: Eric De Sarria
Sceneproduksjon og tekniske løsninger: Erlend Haga.
Skuespillere: Stine Fevik, Annie Dahr Nygaard, Sjur Marqvardsen
“Snø” er en helstøpt visuell forestilling. Det er vinter. I et poetisk univers utspilles et tett familiedrama, der huset og omgivelsene spiller en vesentlig rolle. Stykket er satt i scene av den franske regissøren Eric de Sarria. Han er til daglig knyttet til det franske teaterkompaniet Teater Philippe Genty. For denne regissøren er det visuelle viktigere enn ordene og vi inviterer til et magisk møte mellom en dramatisk tekst og teaterets visuelle grep.
I februar 2011 var det urpremiere på forestillingen under Propellen dramatikerfestival. Produksjonen ble til i et samarbeid mellom Høgskolen i Nord-Trøndelag og Propellen.
  For mer se: http://nordtrondelagteater.no/forestillinger/teaterfestival-6-8-oktober

Ingen kommentarer: