Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

tirsdag 28. august 2012

Propell Kristofer Grønskags "Den elskede" vinner bronse!

Forestillingen Den elskede av propell Kristofer Grønskag hadde sin internasjonale premiere 5. september i Amsterdam under Amsterdam Fringe Festival. Stykket er oversatt av Gerardjan Rijnders og har fått den nederlandske tittelen De Beminde, og i konkurranse med totalt 80 forestillinger vant stykket bronse under festivalen! Vi gratulerer!

Forestillingen spilles frem til 9. september og produseres av Team Tony. Regi er ved Tonje Langveld.


Les mer om produksjonen på http://www.teamtony.nl/index.html og om festivalen på http://amsterdamfringe.nl/. Vi håper nå at også scener og frie grupper i Norge kan få øynene opp for denne dramatikeren.

Ingen kommentarer: