Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

torsdag 21. mars 2013

Arbeidsstipend til seks propeller!

Da er det offentliggjort hvem som får arbeidsstipend for 2013 fra Statens Kunstnerstipend, og ved en rask gjennomgang kan man se at hele fem propeller har fått innvilget stipend! De fem er:

Dramatiker Kristofer Grønskag, forfatter og dramatiker Ellisiv Lindkvist og instruktør Rita Abrahamsen har alle fått ettårig arbeidsstipend, mens skuespiller Cici Henriksen og skuespiller Katja Brita Lindeberg tildeles arbeidsstipend for yngre, nyetablerte kunstnere med varighet på hhv. ett og tre år!

Det er også veldig gledelig å samtidig kunne registrere at dramatiker Eirik Fauske har mottatt et Norsk Dramatikerforbund, og at det dermed er totalt seks propeller som får mulighet til å konsentrere seg om sine kunstneriske prosjekter mer eller mindre på heltid!
tilsvarende to-årig arbeidsstipend fra

Propellen Teater gratulerer og applauderer og ser fram til mange nye spennende prosjekt!

Ingen kommentarer: