Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

torsdag 19. september 2013

Toril Solvang avslutter og begynner

Denne uken har propell Toril Solvang premiere på "Medeas barn" på Hålogaland Teater (foto Ingun A. Mæhlum). Hun har regi på forestillingen som har barn i alle rollene.
  Samme uke er det oppstart på prøvene til forestillingen "Jeg er den eneste som har vært på månen". Toril Solvang er ansvarlig for manuset til forestillingen som er laget i samarbeid med skuespillerutdanninga ved Høgskolen i Nord-Trøndelag og Dramatikkens Hus."Jeg er den eneste som har vært på månen" er en forestilling om dop og demokrati og propell Lene Terese Teigen er ansvarlig for regien.
  Forestillingen vil ha premiere på Dramatikkens Hus 1. oktober. Den vil også vises under ViFT 2 på Verdal 2. og 3 oktober.
  Toril Solvang går stadig nye veier både som dramatiker og regissør. Særlig viktig er det alvoret Solvang legger bak sitt arbeidet med teater for og med barn og unge. Førstkommende lørdag deltar hun på seminaret "Kunstneriske ambisjoner i teateret for barn og unge". Der deler hun noen av sine tanker rundt dette arbeidet med publikum. Seminaret går av stabelen på Hålogaland Teater. Se: http://www.ht.tr.no/index.php/theatre/showview?iShowID=407.
  Solvang skal også skrive for Propellen Teaters scenetekstmønstring for barn og unge sensommeren 2014 og det er vi ekstremt glade for. Bildet er fra prøvestarten på "Jeg er den eneste som har vært på månen". Alle medvirkende er elever fra tredje klasse på skuespillerutdanninga ved Høgskolen i Nord-Trøndelag.

Ingen kommentarer: