Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

tirsdag 29. april 2008

En populær SmedInga Elisabeth Næss sin tekst "Smeden" hadde premiere på Tunga kretsfengsel under Propellen Monologfestival den 16. november 2007. Den ble også spilt utenfor Norsk Rettshistorisk Museum, det gamle slaveriet, som også er settingen for stykket. I etterkant har det vist seg at han Amund i Marken, mannen som ble sendt på slaveri i Trondheim etter å ha prentet to sølvmynter skulle bli en svært populær mann, og i januar fikk Propellen Teater penger av Trondheim kommune for å gjenoppta stykket.
Forestillingen er nå aktuell for nyoppføring på Vega 27. juli. Den skal også spilles på Sømna og i Trondheim og er aktuell for visning under den kulturelle spaserstokken.

Vebansvarlig - Tale Næss

1 kommentar:

Frøken Björk sa...

Det korrekte navnet på museet er Norsk rettsmuseum.