Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

onsdag 30. april 2008

Teaterlaboratorium til høsten


Propell Frode Sander Øien har planer for høsten.
Han har invitert med seg dramatikerne Nina Fjelnseth og Tale Næss inn i blackbox-mørket for å sammen med seks ivrige skuespillere utarbeide grunnrisset til en forestilling i løpet av to hektiske langhelger høsten 2008. Skuespillerne takket øyeblikkelig ja.
De som er med i prosjektet er Kristofer Hivju ved Trøndelag Teater, freelancerne Tore Granås og Evy Kaaseth Røsten. Siri Schnell Hoorigmo og Nils Mulvik, nå ved Nord-Trøndelag Teater. Ingvild Johanne Meland og Thea Borring Lande. Flere av disse er avgangselever fra HINT i år.
Underveis ønsker han seg visninger av materialet på TAG og HINT.
Bildet er fra Frode Sander Øiens forestilling "Fantastiske Pepsi Love".

Ingen kommentarer: