Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

torsdag 24. april 2008

PROPELLENS AKTIVITETER


Propellen Teater er en idealistisk forening for fremming av ny, norsk scenetekst.
Propellen Teater ble stiftet på initiativ fra forfattere og dramatikere som ville forske på hva dramatikk er og kan være. Siden i 2001 har vi arrangert en rekke lesninger, seminarer, visninger og workshops.
I 2004 arrangerte vi den første Propellen-festivalen, Propellen dramatikkfestival. Vi har konsekvent valgt en åpen verkstedsform der det som skjer underveis er like viktig som resultatet.
I november 2007 arrangerte vi så Propellen Monologfestival. Denne gangen hadde vi monologen i fokus.
I 2008 setter vi i gang med vårt tredje prosjekt der vi forsker på forholdet mellom scenetekst og scenisk handling. Dette vil i første omgang resultere i en rekke seminarer som vi arrangerer i samarbeid med det Åpne Teater i Oslo. Første seminar vil gå av stabelen i juni og i samarbeid med HINT.

Ingen kommentarer: