Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

fredag 13. juni 2008

Annika Udo og Teater visuell får penger for samarbeid med Propell

I helgen hadde Propellen Teater seminar på Stillverk 1 som drives av Teater Visuell og Annika Udo.
Her forteller Annika om sin vei fra ide, via "manus" til ferdig forestilling. To dager etter fikk Teater Visuell fikk i alt 350 000 kroner til å fortsette arbeidet med familieforestillingen «Gutten eller jenten i luftpalasset». Propellen Tale Næss er allerede koblet til prosjektet som manusforfatter.
- Forestillingen handler om en gutt eller ei jente som har havnet på en øde øy. På øyablir personen usynlig, derfor spiller vi med usynlige dukker, fortellerdukkemakeren og skuespilleren hemmelighetsfull til Adresseavisen.
Tematikken drømmer, illusjoner og luft skal utforskes sammen med elever på1.-3. trinn på en trondheimsskole.- Sammen med elevene skal vi finne svaret på hva luft er? Og har den farge?Kan man se en drøm? Har den lukt? Vi skal prate, tegne og skrive sammen medbarna, sier Udo.
Pengene fra Norsk kulturråd utgjørnesten 70 prosent av produksjonskostnadene.

Ingen kommentarer: