Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

fredag 22. august 2008

Amandapris til propell - og nå også Teater.Etter å ha vunnet pris for beste dokumentar på kortfilmfestivalen i Grimstad, stikker filmen "Blod og Ære", med manus av propell Bjørn-Erik Hansen, av med Amanda, også for årets beste dokumentar. Nå er filmen klar for kinopremiere. Vi i Propellen Teater gratulerer!
Til høsten vil det bli mulig å møte dette stoffet også som teateropplevelse. Da spilles Big John i Verkstedhallen. Regi Ana Aas, manus propell Bjørn-Erik Hansen, musiker Rasmus Rohde, premiere 20. oktober.
Bjørn-Erik Hanssen er nå klar for nye prosjekter og vil blant annet ha verksted på Generator i 2009.

Ingen kommentarer: