Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

fredag 22. august 2008

Propell nominert til Ibsenprisen

Propell Tale Næss er nominert til Ibsenprisen for sitt stykke "det Tredje Stadiet - eller si meg hvordan det er der ute".


Dette skriver juryen:
Med Det tredje stadiet skriver Næss seg inn i fremtiden form- og innholdsmessig ...
Det tredje stadiet stiller helt essensielle spørsmål om hva et menneskeliv er. Som teatertekst insisterer Det tredje stadiet på å ikke gi enkle årsaks- og virkningsforklaringer, noe som kan virke utfordrende og spennende for teatret.
Bildet er fra urpremieren på "det tredje stadiet", under Trondheim Open, på Trøndelag Teater i 2007. Regi Kjersi Haugen.

Juryen har i år lest 43 manus som alle har hatt urpremiere på norske scener og i radioteatret i 2007.Juryen for Ibsenprisen 2008 har bestått av:Inger Buresund, Skien kommune - Anita Hammer, Universitetet i Oslo - Jon Refsdal Moe, Norsk kritikerlag - Terje Mærli, Norsk sceneinstruktør forening - Hanne Tømta, Norsk Teaterleder-forum og Per Idar Ananiassen, Norsk dramaturgforum.
De andre nominerte var Edvard Hoem og Gyrid Axe Østreng med ungdomsforestillinga "Verkeleg".Bildet viser Tale Næss i arbeid med stykket "en Palestinsk Reise" som hadde premiere på Trøndelag Teater den 22. oktober.
Forestillingen vil turnere i Sør Trøndelag gjennom den kulturelle skolesekken i 2009 og er også aktuell for turne/gjeestespill i Troms og i Oslo.
Under ser vi teamet fra en palestinsk reise.
Scenen viser et imaginært måltid under en imaginær hjemkomst til et imaginært Palestina.

For tiden arbeider Tale Næss sammen med Anika Udo og propell Frode Sander Øien på en figurteaterforestilling som vil få premiere i Trondheim og Berlin i 2009.
Forestillingen spilles på det Åpne Teater til høsten.

Ingen kommentarer: