Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

torsdag 18. juni 2009

Hva skjer i sommer!

Mange propeller er aktive som dramatikere, skuespillere, regissører og aktører i sommer.
Først ut er Nora Evensen med jordbæropera på Kibnebfestivalen i Lensvika. Evensen er ansvarlig for regi. Manus står Kjersti Lie for og Knut Anders Vestad har skrevet musikken.
Den 10. juni er det nypremiere på Tale Næss monolog "Anna" i Vefsnannahåla på Vega. Forestillingene åpner Vegadagene 2009.
Kikki Stormo spiller Anna som overlever en sommer i ei hule på Eidem. Regi er ved Trond Peter Stamsø Munch - og monologen spilles i hula der sagnet om Anna kommer fra. Sagnet som ga grunnlag for teksten da den ble skrevet. Den 11. juli er Torvald Sund aktuell med forestillingen "Trua og Saltet". I forestillingen får alle oppleve en kirkesøndag på Garstad på begynnelsen av 1800-tallet. Dette sørger UL Heimdal og en tropp på over femti profesjonelle og amatørskuespillere og sangere for.
Dette er historien om de utstøtte fra kirken, Hans Nilsen Hauge og folket som levde på Viknaøyene på begynnelsen av 1800-tallet.Utespelet hadde urpremiere10. juli 2005.
I 2009 går spelet fra den 11. juli til og med tirsdag 14. juli kl. 16.30.

Den 12. juli er det nypremiere på Inga E. Næss monolog "Smeden". Denne propellenproduksjonen har blitt spilt flere ganger og også denne gangen er det skuespiller Trond Peter Stamsø Munch som skal framstille falskmynteren han Amund i Marken. Regi er ved Nora Evensen og forestillingen spilles på kirkebakken utenfor Vega kirke der Amund en gang både smidde lås og lysestake.

Propell Janne Brit Rustad skal i ilden som skuespiller i sommer. Hun er med på Hans Magnus Ystgårds skuespill Bjønnlabben. Stykket skal ut på en lengre turne og kommer til Trondheim og Sverresborg Folkemuseum den 2. august.
Leder for skuespillerutdanningen ved HiNT på Verdal Ørjan Hattrem har regi på forestillingen. På scenen står to skuespillere og to musikere på scenen og turneløypa: går fra Lierne og Sørli Amfi den 19. - 26. juli til Østersund og Jamtli den 28. og 29. juli.
De spiller på Elverum - Skogmuseum den 5. -9. august og så blir forestillingen å se på Sverresborg Folkemuseum den 2. august klokken 16.00.
Også propell Elisabeth Piro Volan skal spille teater i sommer. Denne gangen sammen med Cirka Teater. Verkstøy kaller Cirka Teater dette utendørs musikkteaterprosjektet for barn som skal ha premiere under Olavsfestdagene. Musikk er ved Trygve Brøskve og regi er ved Anne Marit Sæther.

Ingen kommentarer: