Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

tirsdag 17. august 2010

Urpremiere på TAG

Den 27. august klokken 19.00 har propell Willy Walder premiere på sitt stykke "Quisling" på Teaterhuset Avant Garden. Propellen gratulerer.
  "Quisling" tar utgangspunkt i et møte mellom biskop Eivind Berggrav og landsforræder Vidkun Quisling på Quislings dødscelle kort tid før henrettelsen høsten 1945. Teamet bak stykket har følgende å si om det: "Quisling" ikke et teaterstykke om historiske hendelser; dette er politisk teater som diskuterer flere aktuelle og tabubelagte problemstillinger.
  Bak produksjonen står gruppen Pontenegrinerne. Ingrid Weme Nilsen har regien. Medvirkende er Inga Dahle Aagård, Ane Skumsvoll, Ole Christian Gullvåg, Kristine Welde Tranås, Erlend Olaisen og Trondheim Pensjonistkor.
  Les også dramatikerens kronikk i Adresseavisen torsdag 26.08.2010 www.adressa.no/meninger.

Ingen kommentarer: