Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

tirsdag 19. juli 2011

Travel seinsommer for Propell Torvald Sund

I sommer var det nypremiere på Torvald Sunds spel Namsens auge på Grong. Premieren gikk av stabelen onsdag 29.juni og ble spilt til og med 3.juli.
  Trua og saltet hadde nypremiere på Vikna 8.juli og ble spilt til og med 11. juli.
  Sunds monolog Trælaoki hadde premiere i Stiklestad kirke under Olsokdagane og ble også spilt i Hustad kirke den 30.juli
  I disse dager spilles Raud vinter på Levanger torg. Forestillingen hadde nypremiere 26.august, Kong Harald var til stede, og forestillinge skal s pilles til og med den 10.september.
  Om så ikke var nok hadde stykket Helg urpremiere på Trøndelag Teater den 24.august. I september skal stykket på turne i Nord-Trøndelag. Ioktober skal stykket turnere Møre og Romsdal.
  Helg kommer også ut i bokform på Solum forlag i løpet av september.Ingen kommentarer: