Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

tirsdag 19. juli 2011

Propell i "Psykose 4.48"

Propell Trond Peter Stamsø Munch spilte sammen med Line Verndal under Terje Skonseng Neudeers regi "Psykose 4.48" av Sarah Kane i Vega kirke 13.-15. juli i Vega kirke.
  Anmelderen i Helgeland Arbeiderblad skriver:
  I Terje Skonseng Neudeers regi spilte Line Verndal og Trond Peter Stamsø Munch ut Kanes nådeløse tekst.
  Og for et spill! ... Se lidelsen, se dette mennesket, sier Sara Kane, og Terje Skonseng Neudeer løfter budskapet vakkert fram med sin kloke og analytiske regi.
  ... Psykose 4.48 er blitt teater som svir! Og etterlater oss med en følelse av ømhet, underlig nok. 

  Kari Wærum

Ingen kommentarer: