Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

søndag 31. juli 2011

Seminar og workshop i samarbeid med Norsk Skuespillersenter

Første helga i november vil Propellen Teater og Norsk Skuespillersenter arrangerer seminar i Trondheim. Temaet er "Hva er egentlig dramatikk for barn og unge?"
  Dag 1 blir det seminar der vi tar for oss ulike aspekter ved å arbeide med forestillingsutvikling og sceneteskproduksjon for et ungt publikum. Vi har invitert teaterviter og regissør Lise Hovik, dramatikerne Toril Solvang og Eirik Fauske. Kunstnerisk leder for Cirka Teater Anne Marit Sæther og teamet bak forestillingen "Mustachemysteriet" som utfordret Heddajuryen i Dagbladet i år.
  Innledere til seminaret vil annonseres her etterhvert som det er avklart.
  Dag 2 tilbyr vi seks teaterskapere muligheten til å gjennomføre et laboratorie med sitt prosjekt. Hvert laboratorie får prøvelokale i én dag samt honorar til å dekke én veileder/ekspert el.l. På slutten av dag 2 er det mulig det blir en visning /oppsummering av det arbeidet som har foregått på laboratoriene.
  Hvis du ønsker å være deltaker på seminaret er det bare å melde seg på på vanlig vis gjennom Norsk Skuespillersenters hjemmeside.
  Hvis du ønsker å søke om å få gjennomføre et laboratorie med ditt prosjekt, send en mail med beskrivelse av prosjektet, hva du ønsker å utforske og hvem du ønsker å utforske det med til talen@online.no. Frist for forslag er 1. september.
  Vi legger ut opplysninger om innledere, tidspunkt og sted her på bloggen etterhvert som ting faller på plass. Informasjon om seminaret/workshopene ligger også på: http://web.skuespillersenter.no/?page_id=25&regevent_action=register&event_id=88&name_of_event=Seminar%20om%20dramatikk%20for%20barn%20og%20unge%20+%206%20praktiske%20laboratorier%20%28TRONDHEIM%29

Ingen kommentarer: