Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

mandag 12. november 2012

Straks klart for metodeseminar!

Vi nærmer oss metodeseminaret Hva er scenekunst for ungdom? med stormskritt, og på torsdag braker det løs med de første forestillingene! Totalt byr vi på hele 5 forestillinger fra torsdag til søndag; Show – Body Project av Landing, Man er jo bare et menneske – en forestilling om ondskap av Coopertest
kompaniet, i much prefer being able to see the eyes- av Toril Solvang,  1000 zašto 1000 zato av og med Azra Halilovic og Jeg ser munnen din bevege seg opp og ned av Stine Fevik (bildet). Sistnevnte forestilling er inkludert i lørdagens fagseminar, hvor Toril Solvang, Azra Halilovic og Tore Vagn Lid vil presentere ulike metodiske tilnærminger til det å skrive scenetekst for ungdom. I tillegg vil Lise Hovik orientere om forskningsarbeidet vår samarbeidspartner SceSam gjør på scenekunst for barn.

På søndag blir det lukkede, praktiske workshops i regi av Toril Solvang, Eirik Fauske og Tore Vagn Lid, før vi avslutter den faglige delen med en åpen, felles oppsummering av workshopene og metodeseminaret forøvrig kl. 16.00.

I tillegg inviterer vi også til fest i den nye baren til Teaterhuset Avant Garden - Bar Moskus - fredag og lørdag kveld!

Klikk her for fullt program.

Velkommen!

Ingen kommentarer: