Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

torsdag 15. august 2013

Propell Eivind Haugland deltar som dramatiker i konseptet Det kolde bord under FestiBorg - en nordisk teaterfestival i Sarpsborg onsdag 14. - fredag 16. august:

"Målet med Det Kolde Bord er, gennem en eksperimenterende og udfordrende proces, at bygge bro mellem det professionelle teatermiljø og vækstlaget. Det Kolde Bord er 48 timer, hvor alle talenter smides på disken, en masse benspænd stilles, og en intens proces munder ud i 4 unikke verdenspremierer. Under vår festival vil ”Det kolde bord” være fordelt med 1/3 svensker, 1/3 dansker og 1/3 norske, med en blanding av amatører og profesjonelle utøvere. Med loddtrekning som verktøy i gruppeinndelingen utgjør dette det ultimate Nordiske møte mellom skuespillere, dramatikere og instruktører fra de representerte Nordiske landene. Dette blir også helt unikt for publikum da de får oppleve 4 verdenspremierer på 4 timer som er laget på 2 dager, på 3 forskjellige språk."

Forestillingene spilles på Sarpsborg Scene fredag 16. august kl. 18.00. Resten av helgen vises scenekunst fra Norge, Sverige og Danmark, og propell Stine Fevik deltar med sin forestilling Jeg ser munnen din bevege seg opp og ned lørdag 17. august kl. 14.00. Se fullt program og les mer om FestiBorg og Det kolde bord her.

Ingen kommentarer: