Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

lørdag 17. august 2013

Propeller blir husdramatikere

Hele 79 dramatikere søkte husdramatikerprogrammet ved Dramatikkens Hus. I går ble de utvalgte presentert og Propellen Teater kan med glede melde at to propeller var blant de utvalgte: Kristofer Grønskag og Eirik Fauske.
  Siri Senje, Line Rosvoll, Ragnhild Mærli og Ole Johan Skjelbred hadde en utfordrende oppgave da de skulle velge ut de første kandiatene, skriver Dramatikkens Hus på sine hjemmesider. Både på grunn av det høye antallet og den høye kvaliteten på søkerne. De har lett etter originale forfatterstemmer og søkt forfattere hvis forfatterskap allerede er aktivt og i en dynamisk utvikling. De ønsket også  å sette sammen et "ensemble" av dramatikere der synergier mellom aktørene kunne oppstå, og der disse kan være med å bidra til å forme Dramatikkens hus som et levende ressurs-og utviklingssenter.
  De andre husdramatikerne er:Hans Petter Blad, Fredrik Brattberg, Kristin Auestad Danielsen, Oda Fiskum, Toril Goksøyr, Liv Heløe, Rønnaug Kleiva, Lisa Lie, Miriam Prestøy Lie, Camilla Martens, Kate Pendry, Kristian Lykkeslet Strømskag, Maria Tryti Vennerød og Demian Vitanza .

Kristofer Grønskag er for tiden aktuell med teksten "Kinder K" under stuntprogrammet på Dramarikkfestivalen 23. - 25. august. Eirik Fauske er aktuell med forestillingen "Krig og fred" i samarbeid med Teaterutdanninga ved Høgskolen i Nord Trøndelag og Teaterhuset Avantgarden med premiere i Trondheim 29. oktober.

Husdramatikerprogrammet er unikt i Norge, og modellen er blant annet inspirert av utviklingssentra som New Dramatists og The Lark Development Centre i New York.

Ingen kommentarer: