Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

mandag 25. mai 2015

Propeller undersøker de nye storbyene

I vinter fikk scenograf og billedkunstner Tormod Lindgren forprosjektsmidler fra Norsk Kulturråd til å gjennom et scenekunstprosjekt undersøke hvordan ny arkitektur og byplanlegging påvirker våre liv. Han inviterte tre utøvere og fem dramatikere inn i arbeidet. Med utgangspunkt i dokumentarisk materiale og poetisk figurteater skal de sammen se nærmere på menneskenes plassering i moderne byutvikling. To av dramatikerne han inviterte inn var propellene Hanne Ramsdal og Tale Næss.
  Arbeidstittelen på prosjektet er "Barcode" - og "Barcode" er nå et av de første prosjektene som inngår i Propellen Teaters treårig prosjekt der vi undersøker teateret og det dokumentariske.
  Med verkstedmidler fra Dramatikkens Hus ble det gjennomført et verksted i mai. Neste verksted planlegges i regi av Propellen i Trondheim i november.
  De andre dramatikerne som er involvert i prosjektet er Fredrik Bratberg og Liv Heløe (bildet). Og Kristian Lykkeslett.

Ingen kommentarer: