Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

tirsdag 26. mai 2015

spennende avslutning for europeisk dramatiker-prosjekt for barn og unge

I en to-årsperiode har fire unge dramatikere fra fire europeiske land arbeidet med hvert sitt helaftens stykke for barn og unge. Nå skal stykkene presenteres for publikum i Amsterdam.
  Prosjektet har gått under headingen European Writers Lab og dramatikerene har truffet hverandre i York, Oslo, Berlin og nå altså Amstardam. Rammene rundt møtene har vært den ambulerende festivalen Theatre Cafe. Den norske partneren i prosjektet er Imploding Fictions, og den norske dramatikeren har vært propell Kristofer Grønskag.
  Festivalen i Amsterdam tar sikte på å vise ledende dramatikk for barn og unge i en uformell kafesetting. Laben med dramatikerne går i forkant av festivalen - men fra den 28. - 30. mai blir det lesninger og presentasjoner. Fullt program kan lastes ned på http://issuu.com/neeltjevanbalkom/docs/toneelmakerij-tc_boekje_light/1
  Den norske, britiske, tyske og nederlandske dramatikeren har hatt hver sin mentor. Propell Tale Næss har vært den norske mentoren for prosjektet. Hennes monolog "Vilde" blir også presentert på festivalen i en egen programdel som har som målsetning å vise det beste av europeisk dramatikk for unge akkurat nå. Denne delen av festivalen går av stabelen lørdag 30. mai.
  På bildene - Kristofer Grønskag og Tale Næss

Ingen kommentarer: