Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

lørdag 14. mai 2016

Propellen Teater vinner av Skulderklappkonkurransen!

'

Propellen Teater kom til finalen i årets Skulderklappkonkurranse arrangert av Den Danke Bank. Følgende nominasjonstekst beskrev vår virksomhet:
  Den frivillige organisasjonen Propellen Teater er et nettverk med teaterkunstnere. Gjennom å være nyskapende og innovative , organiserer de seminarer, forestillinger og kurs - og er på den måten med på å sikre et mangfold innen drama og teater. 
Propellen har gjort en unik innsats for scenekunsten i Trondheim, spesielt når det kommer til barn og unge. Propellen hjelper frittstående kunstnere med lokaler og kunnskap, og er et samlingspunkt for folk som driver med teater innenfor det frie feltet.
  Årets Skulderklapp-kandidater mottok nesten 16.000 stemmer! Av de 18 utvalgte kandidatene har Den Danske Bank kåret totalt seks vinnere, to i hver kategori.

Vi fikk over 800 stemmer, og er svært takknemmelig for hver eneste stemme! Takket være alle dere som har stemt, delt og stilt opp for Propellen Teater, har vi altså vunnet førsteplassen i Skulderklappkonkurransen innen kunst og kultur!
  Vi er veldig glade for å få litt penger i kassen, og enda mer glade for å se at vi har så mange gode venner! Vi gleder oss til å ta fatt på nye oppgaver! Hjertelig hilsen hele Propellen Teater! 


Uttrykksikonet grin

Ingen kommentarer: