Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

fredag 16. mai 2008

Kristin Eriksen Bjørn til Verdal og Trondheim


Dramatiker, regissør og dramaturg Kristin Eriksen Bjørn besøkte Trondheim og Verdal for å delta på Propellens og det Åpne Teaters seminar om scenisk handling og scenetekst den 8.-9. juni. Der snakket hun om veien fra ide til forestilling for forestillingen "Over Grensen" basert på Jan Bålsruds liv.
Bjørn er også selv dramatiker og hun vil også være aktuell som dramatiker/regissør i Propellens neste festivalpakke.

Ferske Scener skriver på sine hjemmesider dette om sin egen målsetting: Ferske Sceners forestillinger bygger på nye teatertekster, utviklet i samspill med dramatikere. Vi lager samtidsteater for å skape undring og refleksjon hos publikum. Vi tror på ettertanke som det beste utgangspunktet for forandring.

Om Propellen skriver de: Propellen i Trondheim, tenker og gjør mye interessant og konkret arbeid med å få fram og diskutere ny scenetekst. Vi i Ferske Scener er glade for å være medpropeller!

Ingen kommentarer: