Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

lørdag 3. mai 2008

propell vant pris

Propell Ingrid Storholmens bok "Siriboka" får pris for sin visuelle utforming.

Under Propellen Monologfestival 2007 satte Fredrik Hannestad fra VERK produksjoner i Scene en tekstmeditasjon Ingrid Storholmen hadde skrevet med utgangspunkt "Siriboka". "Sirispelet" kalte hun forestillingen og det var Nanna Berntsen som framførte den.
På Propellens seminar om tekst og handling den 8. juni var det mulig å se denne vesle perlen av en forestilling igjen.Visningen var ved Teaterhagen på Tinved Kulturhus, og den er åpen for alle.
På seminaret presenterte også Frode Sander Øien sitt Trondheim Teater-laboratorium.
Frode Sande Øien og dramatiker Nina Fjelnseth ønsker å ta med seg åtte skuespillere inn i blackbox-mørket og skrive en forestilling ut fra det som skjer der. Gjennom faste rammer skal skuepsillerene improvisere over to helger og resultatet skal bli en helaftens forestillingen. Prosjektet har arbeidstittelen "Svalbard".

Bildet er fra forestillingen "Fantastiske Pepsi Love" som var Øiens dramatisering av egen bok med samme navn.

Ingen kommentarer: