Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

fredag 2. mai 2008

Propellen arrangerer seminar


Den 8.-9. juni arrangerer Propellen Teater seminar. Tema er forholdet mellom Scenetekst og sceniske handlinger og har headingen TEKST/TEATER. Seminaret arrangeres i samarbeid med HINT og det Åpne Teater i Oslo og inviterte gjester er duoen Goksøyr/Martens samt koreografen Helle Moum.
Andre inviterte er Kristin E. Bjørn fra Ferske Scener , Inclusive Dancecompany og Teater Visuell.
Seminaret vil bli det første av en rekke seminarer.
Søndag starter vi på Tinved Kulturhus, på Verdal, klokken 13.00. Seminaret innbefatter en åpen visning av "Sirispelet" i Teaterhagen klokken 15.15, samt to visninger klokken 19.00. Henholdsvis "Stemmehøyrarane # 3" i Speilsalen og "Du tror det er slik, men egentlig er det slik" 19.30 på Tinved Scene.
På mandag den 9. er vi i Stillverk 1.
Det neste arrangeres på det Åpne Teater den 13. september 2008.
Bildet er av duoen Goksøyr/Martens.

Ingen kommentarer: