Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

tirsdag 26. mai 2009

Verksted på "Toast" i Stillverk 1 den 6. og 7. juni

I mai ledet koreograf og propell Helle Levang Moum verkstedet "Snø" på Dora.
Verkstedet arbeidet med en tekst av Inga E. Næss og Næss vil være tekstkonsulent på Helle Levang Moums verksted neste helg. Moum arbeider med en monolog for en danser. Prosjektet heter Toast og i to dager vil Moum arbeide med forholdet bevegelse/tekst. Anika Udo fra Teater Visuell vil fungere som konsulent underveis. Med seg har hun danseren Magnhild Fossum. Fossum var i 2007 aktuell med forestillingen Don't Panic som hun produserte i samarbeid med Teaterhuset Avant Garden.
Verkstedet går av stabelen på Stillverk 1.
Under ser vi danser Magnhild Fossum i arbeid med Helle Levang Moum tekst på Stillverk 1 den 6. juni 2009. Magnhild besøkte Trondheim sist med forestillingen "Don't panic" på Teaterhuset Avant Garden.
Propellen Teater søker nå om talentutviklingsmidler for å gå videre med de to svært vellykkede verkstedene "Snø" og "Toast". De vil også arbeide videre med Eirik Fauskes "Gullaldurir" og med dramatiker Willy Walders tekster. Andre aktuelle prosjekter for Propellen for tiden er Arild Vanges "Kulturbryggeri", Tale Næss ungdomsstykke Her.Nå.Siden, Nina Fjelnseth og Frode Sande Øiens prosjekt "Svalbard" under headingen Trondheim Teaterlaboratorium og Kristofer Grønskags "Momento Mori".

1 kommentar:

La luz del norte sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.