Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

torsdag 22. april 2010

Fond for lyd og bilde gir 50 000,- til Propellen Teater

Fond for Lyd og Bilde hadde i dag sin første tildeling. 50 000,- kroner ble tildelt Propellen Teaters arbeid med å få i stand en større dramatikkfestival i februar 2011 i Midt-Norge.
  Dramatikere som Ellisiv Lindkvist, Eirik Fauske, Arild Vange, Inga E. Næss, Sissel Lie, Frode Sander Øien, Tale Næss, Torild Solvang, Kristofer Grønskag og Helle Levang Moum skriver tekster for festivalen som arrangerer i et samarbeid mellom Propellen Teater og skuespillerutdanninga ved HiNT i Nord-Trøndelag.
  Bildet er fra Helle Levang Moums arbeid med forestillingen "Toast" på DansIt i 2009. Her arbeider hun med forholdet bevegelse og tekst sammen med danser Magnhild Fossum. Video er ved Trine Saltemark og musikken/lyddesignen skal Trond Nedberg/DasHit Musicproduction stå for.
Regissører som Nora Evensen, Eirik Fauske, Kristin Eriksen Bjørn og Kate Pendry er knyttet til prosjektet. 

Ingen kommentarer: