Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

tirsdag 20. april 2010

Propell Kristin Eriksen Bjørn og Arild Vanges "Kulturbryggeri"

Kristin Eriksen Bjørn har vært knyttet til Propellen som regissør og dramaturg gjennom en årrekke. Ved vår scenetekstmønstring i februar 2011 vil hun være ansvarlig for iscenesettelsen av Arild Vanges forestilling Kulturbryggeri.
  Den 21. april lanserte Vange sin siste diktsamling på kafe Belle Bulldog i Trondheim. Med seg hadde han musikeren Michael Francis Duch som han også skal samarbeide med i sitt arbeid med Kulturbrggeri. I mai reiser Vange til Berlin hvor han skal bo i Trondheim kommunes gjesteleilighet mens han arbeider med teksten til forestillingen.

Til daglig leder Kristin Eriksen Bjørn Ferske Scener sammen med Bernt Bjørn. Gruppa har base i Tromsø og arbeider utelukkende med nyskrevne tekster. I 2011 har Kristin Eriksen Bjørn regi på et nyskrevey stykke av propell Einar Scwencke som skal settes opp på Hålogaland Teater. Tidligere har Ferske Scener satt opp stykket "Strømmer" av propell Tale Næss. Også da hadde Eriksen regi og Bern Bjørn spilte hovedrollen.
  Den 21. april legges billetter til operaen "Vi bøyer våre hoder i skam" ut til salg. Eriksen har denne gangen skrevet manuset selv, Erik Stifjell er ansvarlig for musikken og operaen vil åpne festspillene i Nordnorge i Harstad den 19. juni. Også propell Nanna Elisabeth Berntsen medvirker i forestillinga.
    

Ingen kommentarer: