Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

fredag 30. april 2010

Norske Dramatikeres Forbund, Norsk Kulturråd og Trondheim kommune støtter Propellens arbeid med festival i 2011

På gårsdagens styremøte tildelte Norske Dramatikeres Forbund 10 000,- kroner til støtte for Propellens tekstarbeid i forbindelse med vår planlagte festival i Trondheim og på Verdal sist i februar 2011.   Tidligere har Norsk Kulturråd støttet arbeidet med tekstutviklingen til festivalen med 300 000,- kroner og Trondheim kommune har bidratt med 40 000,- kroner til forprosjektet som blant annet innbefatter en rekke verksteder og workshops.
  Dramatikerforbundet var også en viktig støttespiller for Propellen under Monologestivalen i 2007.
  For mer om Dramatikerforbundets aktiviteter besøk deres hjemmeside på http://www.dramatiker.no/.

Ingen kommentarer: