Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

torsdag 13. mai 2010

Propeller får SPENN-midler

Spenn.no har gitt en tildeling på 100.000 kroner til produksjon av forestillingen "...bare en gammel kaffekropp?" Tre unge damer går i dialog med Mia Berner, Ebba Haslund og Berit Ås - tre gamle damer som aldri har visnet.
  Vi vil snakke om levd liv, om det å være kvinne og alderdom. For hva skiller oss fra dem? Hva ligger i denne generasjonskløften? Hva har de å si til oss? Og vil vi i det hele tatt høre på dem? Kanskje kan de svare på våre spørsmål og frustrasjoner. Kanskje kan vi svare på deres. Kanskje vil vi bare snakke forbi hverandre...
  Aktørene i sceneKNUST tvinger seg inn i de gamles rekker og roter til i generasjonskløften. Det er skuespillerne Ida Jacobsen, Cecilie Solberg og Thea Borring Lande som står bak. Sistnevnte er propell. Dét er også Janne Brit Rustad, som de har fått knyttet til seg som regissør for prosjektet.Sjekk ut http://www.mormormonologues.com%3ewww.mormormonologues.com/ !

Ingen kommentarer: