Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

mandag 3. mai 2010

Hvordan produsere mere scenekunst i Trondheim?

Den 6. og 7. april arrangerte Teaterhuset Avantgarden et seminar i samarbeid med b.a. DansIt, Seanse i Volda og Norsk Kulturråd. Nå foreligger det et referat fra seminaret. Der kan man blant annet lese om propell Eirik Fauskes tanker rundt det å være en scenekunstner i etableringsfasen og hans møte med produksjonsmiljøet i Trondheim. Man kan lese scenekunstkonsulent Melanie Fjelnseths innspill til hvordan søke scenekunsprosjektstøtte hos Norsk Kulturråd og Rolf Engelsens presentasjon av Kunst Løftet. For det og mye mer - gå til Teaterhuset Avantgardens hjemmesider http://www.avantgarden.no/. Referatet er ved Ingrid Rognes Solbu.

Ingen kommentarer: