Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

lørdag 29. mai 2010

Teatertekster under utvikling

En del av Propellens aktiviteter handler om å utvikle nye teatertekster og nye prosjekter. Som en del av dette arrangerte vi den 30. mai en lesning av Kristofer Grønskags work in progress "Være i fred" på Stillverk 1. Lesningen var intern og involverte dramatikeren, tre profesjonelle skuespillere og en observatør. Lesningen  oppsummeres som svært vellykket og Propellen ser nå fram mot å arrangere verksted for prosjektet til høsten. Det vil forhåpentligvis lede fram mot en produksjon, eller iscenesatt lesning, av den ferdige versjonen av Grønskags stykke på Propellens scenetekstmønstring i februar 2011.
  Skuespillerene som er involvert i prosjektet er Tov Sletta, Siri Schnell Juvik og Trond Peter Stamsø Munch.
  Tov Sletta er snart aktuell som David Toska i spillefilmen om Nokas-ranet. Siri Schnell Juvik spiller for tiden i Spring Awakening på Trøndelag Teater, og Trond Peter Stamsø Munch prøver for tiden på Shakespears Romeo og Julie friskt gjendiktet av Propell Frode Sander Øien. Den forestillingen får premiere på Trøndelag Teater i september.

Ingen kommentarer: