Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

søndag 11. desember 2011

Konstellasjonen er en av seks finalister til å bli årets fylkeskunstnere i Sør-Tröndelag

Seks kunstnere er plukket ut til å delta i konkurransen om å bli Årets fylkeskunstner 2012. Det skal velges en skapende og en utøvende fylkeskunstner, som hver får et stipend på 150.000,- kroner. Fylkestinget utnevner kunstnerne i fylkestinget 13.-14. desember. Tre kandidater til «Skapende fylkeskunstner» og tre til «Utøvende fylkeskunstner».
  Konstellasjone er nominert blant utøvende kunstnere sammen med Trio Alpaca iog raperen og ordsmeden Trond Wiger. Gruppen som alle er sentale aktører i Propellen, ønsker å bruke stipende til å produsere scenekunst for ulike målgrupper lokalt, nasjonalt og internasjonalt. De ønsker å knytt til seg samarbeidspartnere og utvide kontaktnett som kan gi muligheter for prosjekter på tvers av kunstneriske fagfelt. Konstellasjonen vil bruke stipendet til å fullføre triologien "Hummer og kanari" som er et scenekunstprosjekt for barn i alderen 0-9 år.
  Bildet er fra deres forestilling "Ut av det blå".

  Komiteen skriver i sin vurdering: Konstellasjonen er et teaterkompani bestående av fem skuespillere som alle har bakgrunn fra teaterutdanninga ved Høgskolen i Nord-Trøndelag. I løpet av relativt kort tid har de etablert seg i Trondheim og fått oppmerksomhet i andre deler av landet for sin produksjon Ut av det blå. De produserer for alle målgrupper og planlegger også produksjoner for voksne. Kompaniet har gjort seg bemerket i Sør-Trøndelag som et hardtarbeidende og seriøst kompani som orienterer seg bredt i det uavhengige scenekunstfeltet og som har bidratt til en sterkere profesjonalisering av miljøet. Som utøvere har de et stort potensial og er allerede noen av fylkets mest interessante scenekunstnere.

Ingen kommentarer: