Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

fredag 25. november 2011

"Lindås"

Propell Eirik Fauske er nå i gang med prosjektet "Lindås". Prosjektet er en fortsettelse av eller en utvidelse av prosjektet "den nyvaksne mannen", produsert for Propellens scenetekstmønstring i 2011. Prosjektet har fått støtte fra Norsk Kulturråd og skal produseres i samarbeid med Teaterhuset Avant Garden. Prøvene begynner på Dramatikkens Hus i Oslo i januar. Dette skriver Dramatikkens Hus om prosjektet på sine hjemmesider:
  Med ”Lindås” tar Fauske tak i to faktorer i livet som han har et ambivalent forhold til; sin egen familie og oljerikdommen. Begge faktorer som har dannet grunnlag for hvordan dramatikeren er i dag og hvordan han ser på seg selv.
Lindås ligger på Vestlandet, fem mil nord for Bergen og en mil sør for Norges største oljeraffineri - Statoil Mongstad. Det var her Familien Fauske slo seg ned i 1982. Tjuefem år senere hadde de tre barna flyttet ut.
I denne perioden har Norge prestert å bli djevelsk rikt, og en god del av inntektene har raffineriet ved Lindås stått for, der flere medlemmer av Familien Fauske har arbeidet.

”Lindås” er en familiegjenforening, det er en utgraving, det er et slags ønske om nærhet til det som for alltid vil være borte.l ha støtte på nyåret.

Ingen kommentarer: